Menedzsment

Széles Gábor

Elnök<br>Igazgatósági tag

Villamosmérnök, diplomáját a Budapesti Műszaki Egyetemen szerezte, majd a Harvard Egyetem executive management programja keretében folytatta tanulmányait.

1981-ig a Magyar Állami Eötvös Loránd Geofizikai Intézetben dolgozott tudományos munkatársként, majd osztályvezetőként. Első vállalkozása – a Műszertechnika – 1981-ben indult. Jelenleg a Műszertechnika Csoport több mint 20 cégből áll, fő profilja az ipari termelésre és pénzügyi szolgáltatásokra terjed ki, valamint jelentős ingatlan portfóliót is birtokol. A Videoton kilencvenes években tartó mélyrepülését a Széles Gábor által vezetett 1991-es privatizáció állította meg. A Videoton elnök-vezérigazgatójaként sikeresen szervezte át a magyar elektronikai ipar legnagyobb cégét és a legjelentősebb multinacionális vállalatokkal alakított ki új együttműködéseket. 1996 szeptemberétől az Ikarus elnöke.

Az 1990-ben megalakuló Magyar Gyáriparosok Országos Szövetségének elnöke 1998-ig, ekkor a Magyar Munkaadói Szövetség és az MGYOSZ egyesülésével a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetségének társelnöke, majd elnöke, 2008-tól tiszteletbeli elnöke. Az MGYOSZ elsődleges célja a magánvállalkozások érdekének képviselete, hatékony szerepvállalásának elősegítése és intenzív részvételének biztosítása a piacgazdaságba történő átmenet során.

2005-ben ECHO Hungária néven televíziós társaságot alapított. 2006-ban életre keltette Magyarország első életmód csatornáját a VITAL Tv-t. Médiavállalkozása 2006-ban a Magyar Hírlappal bővült.

Munkáját 1993-ban „Neumann János”-díjjal, 1994-ben „Eötvös Loránd”-díjjal ismerték el. 1998 elnyerte „Az év vállalkozója” címet. 2000-ben Köztársasági Elnöki Aranyérmet kapott és ugyanebben az évben „Székesfehérvár díszpolgára” lett. 2005-ben az MKIK MERCUR Díját nyerte el. 2006-ban a Vitézi Rend Lovagkeresztjével, és a Szent Gellért Lovagrend nagykeresztjével tüntették ki. 2007-ben a határon túli magyar felsőoktatás érdekében kifejtett tevékenységéért Báthory-díjjal jutalmazták.

2008-ban az 56-os Magyarok Világszövetségétől „Pesti srác” díjban részesült. 2009-ben a Független Újságírók Szövetsége a „Nemzeti Újságírásért” kitüntetés „arany” fokozatát adományozta a nemzeti újságírás területén végzett áldozatos tevékenységéért. A tudásalapú nemzetgazdaság megteremtése érdekében végzett sokoldalú munkája, közéleti tevékenysége elismeréseként 2013-ban megkapta a „Magyar Érdemrend középkeresztje a csillaggal” kitüntetést. 2014-ben kivételes vállalatvezetői és gazdasági stratégiaalkotó eredményei mellett a nemzeti média támogatásáért, közéleti és közösségi tevékenységért az „MMA Aranyérmét” vehette át.


Benkócs Tamás

Alelnök<br>Igazgatósági tag

Benkócs Tamás 2009 óta dolgozik a Műszertechnika Holding Zrt-nél. Okleveles közgazdász diplomáját a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Master of Business Administration szakán szerezte. Kiemelt szerepe van a Holding stratégiai céljainak meghatározásában, valamint a jövőkép építésében.


Dr. Schmidt Balázs

Vezérigazgató<br>Igazgatósági tag

1991 óta dolgozik a társaságnál, 2012. június óta a Műszertechnika Zrt. vezérigazgatóként. Jogász végzettségét az Eötvös Loránd Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán szerezte. Vezérigazgatói kinevezését megelőzően a jogi, befektetési, ingatlankezelési területek, továbbá a pénzügyi szolgáltatást nyújtó leányvállalatok vezetése tartozott kiemelt feladatai közé. Jelenleg vezérigazgatóként irányítja, ellenőrzi és felügyeli a Műszertechnika Holding Zrt-ét és leányvállalatait.


Dr. Bárdossy Dániel

Elnök tanácsadó<br>Igazgatósági tag

1985 óta tagja a Műszertechnika Holding Zrt. csapatának. Villamosmérnöki diplomáját és egyetemi doktori címét a Budapesti Műszaki Egyetemen szerezte. Részt vett a Harvard University posztgraduális executive management programján. Igazgatósági tagként és felügyelő bizottsági tagként irányítja a csoporthoz tartozó társaságok tevékenységét. Kiemelt feladatköre az üzleti stratégiai döntések előkészítése. Különböző gazdasági fórumok elismert előadója az üzleti stratégiák témakörben.


Komáromi Veronika

Gazdasági vezérigazgató helyettes<br> Igazgatósági tag

1995 óta dolgozik a társaságnál, diplomáját a budapesti Pénzügyi és Számviteli Főiskola Pénzügy Pénzintézeti specializáció szakán szerezte, bejegyzett adószakértő. Feladatai közé tartozik a vállalatcsoport pénzügyi és számviteli apparátusának közvetlen vezetése mind a Holding, mind a leányvállalatok tekintetében. 2012. szeptember óta társaságunk gazdasági vezérigazgató-helyettese.


Princz Ferenc

Tanácsadó<br>Igazgatósági tag

1989 óta dolgozik a szervezetben. Közgazdász diplomáját a Marx Károly Közgazdaságtudományi Egyetem pénzügy szakán szerezte. Az elmúlt 30 év alatt több leányvállalat elsőszámú vezetőjeként dolgozott, aktívan részt vett a Műszertechnika csoport nemzetközi együttműködési projektjeinek előkészítésében és megvalósításában. Jelenleg az ipari portfólió egyes cégeinek felügyeletét látja el.