Napelemparkok telepítéséhez szükséges tartószerkezetek gyártása veszi kezdetét

Háromoldalú aláírt együttműködési megállapodást alapján az ASTRASUN SolarNyrt – tőzsdén is jegyzett magyar napelemgyártó cég,a Műszertechnika és a cégcsoport egyik tagja az IK METAL Kft. napelem-tartószerkezet gyártásába kezd.

Műszertechnika-Holding Zrt. a folyamatos fejlődés útján

Napelemparkok telepítéséhez szükséges tartószerkezetek gyártása veszi kezdetét

Háromoldalú aláírt együttműködési megállapodás alapján az ASTRASUN Solar Nyrt. – tőzsdén jegyzett magyar napelemgyártó cég, a Műszertechnika és a cégcsoport egyik tagja az  IK METAL Kft. napelem-tartószerkezet gyártásába kezd. A jövőben pedig közös vállalattal jelennének meg melynek célja, hogy a naperőmű szektorban egyedinek számító egyesülés révén a teljes európai piacot kiszolgálhatják a napelemes tartószerkezetekkel és ezzel Európa egyik legjelentősebb napelemes fémszerkezet-gyártójává váljanak.

A működési területén jelentős tapasztalattal és egyedülálló szakértelemmel rendelkező vállalatok a kiemelt partnerségi megállapodás értelmében közösen gyártanak és értékesítenek olyan speciális tartószerkezeteket, amelyek a napelemparkok telepítéséhez szükségesek.

Az IK Metál Kft. több évtizedre visszanyúló gyakorlattal rendelkezik a fémmegmunkálás területén, amelyet sokáig – többek között az IKARUS cégcsoporttal folytatott partneri együttműködése révén – az autóbuszgyártás piacán hasznosított. Mára a társaság fő tevékenységei közé tartozik a speciális járműfelépítmények, hegesztett fémszerkezetek, valamint egyedi, nagy teherbírású konténerek teljes körű gyártása is, az alkatrész gyártástól a kész termékekig, kisszériától a nagyszériáig. Ehhez a szakértelemhez párosul az ASTRASUN Solar Nyrt. ugyancsak beható piaci tapasztalata, amely a naperőművek tervezésében és kivitelezésében központosul.Az Astrasun az ország egyik feltörekvő napelemes cége, jelenleg 37 naperőmű tartozik hozzájuk Csurgótól kezdve Bicskén át egészen Nagyatádig.

  1. január