Karrier

HR cél

 Egy több generációs csapattal, vállalati elköteleződés és motiváció mellett valósítjuk meg emberi erőforrás célkitüzéseinket.

Stratégiai munkaerő tervezés

A változó munkaerő piaci környezetnek köszönhetően, a munkakörök újrapozícionálásával, folyamataink megreformálásával tudatosan, előre gondolkodva tervezzük munkaerő szükségleteinket. Fókuszunkban az utánpótlás tervezése áll, melyet elsősorban frissen végzett, fiatal munkavállalóval kívánunk pótolni.

Kiemelt feladatnak tekintjük a generációk közötti kommunikációs csatornák fejlesztését, kölcsönös bizalmon alapuló segítségadást, együttes tevékenykedést. Fontosnak tartjuk a vállalaton belüli „interim menedzsment”, szervezeti kultúra éltetését. Új munkatársak esetében hatékony onbording stratégiát alkalmazunk.

Vállalati elköteleződés és motiváció

Célunk a munkahelyi elégedettség, munkavállalói jóllét hosszú távú biztosítása elsősorban a versenyképes bérek, a családbarát munkakörülmények, munkafeltételek fenntartásával. Célunk a több generációs szervezeti struktúránkban a generációk közötti bitalom, őszinteség, egymástól való kölcsönös tanulás képességének megteremtése.

A „fejlődni tudás és akarás” prioritást élvez vállalatunknál, így ennek teret engedésével biztosítjuk a motiváció fenntartását. A munkatársak teljesítményének folyamatos visszajelzésével kívánjuk – a bérkompenzáción és munkafeltételeken túlmenően – megbecsülni szervezetünk minden dolgozóját..

Hozzáadott érték teremtése

Hozzáadott értékként lebeg szemünk előtt, egy összetartó, több generációs csapat hosszú távú kialakítása, akik munkahelyen belül és kívül is szívesen töltik együtt az időt, akik kérdés nélkül számíthatnak egymásra. Mindezzel az egymás iránti odafigyelést, a közösséghez való tartozást is megteremtjük.

A közös csapatmunkának és vegyes team összetételnek köszönhetően szervezeti jövőnket időben, előre tudjuk tervezni. A fiatalok kreatív ötleteikkel és lelkesedésükkel, a középkorú munkatársaink nyugodtságukkal, higgadtságukkal és tapasztalataikkal teremtik meg a hozzáadott értéket vállalatunk számára.

Miért csatlakozz hozzánk?

Önálló, felelősségteljes munkakörben, kreatív ötleteid felhasználásával érheted el a vállalati, szakmai- és magánéleti célkitüzéseidet.

Kreatív ötletek megvalósítása

Minden munkatársunk nagyfokú önállóságot kap, így lehetősége van kibontakoztatni kreativitását, megvalósítani ötleteit, amelyekre nem csupán nyitottak vagyunk, de jutalmazzuk is.

Együtt dolgozunk a közös sikerért

Vállalatunk nagy hangsúlyt fektet arra, hogy munkatársaink hosszú távon is elérjék szakmai céljaikat. Igények szerinti továbbképzésekkel támogatjuk a folyamatos szakmai fejlődést, az élethosszig tartó tanulást.

Kiszámítható jövőkép, stabilitás

Vállalatunk nagy hangsúlyt fektet arra, hogy munkatársaink hosszú távon is elérjék szakmai céljaikat. Igények szerinti továbbképzésekkel támogatjuk a folyamatos szakmai fejlődést, az élethosszig tartó tanulást.

Munka és
magánélet

Fontos, hogy munkavállalóink számára egyensúlyt teremtsünk a munka és a magánélet között. Családias munkakörnyezetben, rugalmas munkaidő beosztásban, a magánéleti célok figyelembevételével érjük el.

Szeretnél csatlakozni csapatunkhoz?

Vedd fel velünk a kapcsolatot elérhetőségeink egyikén.

Közvetlen jelentkezés:

Pruzsina Katalin, HR munkatárs

pruzsina.katalin@mtholding.hu