Cégtörténet

A Műszertechnika GMK-t 1981-ben alapította Széles Gábor,
a társaság tevékenysége geodézia műszerek gyártása és fejlesztése volt.

A Műszertechnika GMK-t 1981-ben alapította Széles Gábor, a társaság tevékenysége geodézia műszerek gyártása és fejlesztése volt.

1985-ben kezdett bele a cég az IBM kompatibilis PC-k forgalmazásába, melyből 1990-ben már évi 10 ezer darabot gyártott és értékesített, és ezzel magáénak mondhatta a hazai PC piac 30%-át.

A rendszerváltás és az import liberalizáció következtében a PC üzletág jelentősen zsugorodni kezdett. Ezt a piaci folyamatot még időben felismerve a Műszertechnika új tevékenységi körök kialakításába kezdett, és létrehozta a telekommunikációs, az irodatechnikai, illetve a vizuáltechnikai üzletágát. Ennek megfelelően a cég át is alakult egy holding struktúrájú részvénytársasággá és felvette a Műszertechnika-Holding Zrt. nevet.

A következő nagy ugrás 1995-re tehető, ekkor kezdett el iparvállalatok privatizációjával foglalkozni a társaság, az ipari portfólió részét ma már számos gyártási terület képviseli a járműipartól kezdve egészen az elektronikai iparig.

A Műszertechnika csoport felismerte, hogy az új világgazdasági rendszerben együtt kell működnie a nagy, nemzetközi multinacionális cégekkel. Ennek eredményeképpen az elmúlt évtizedektől a mai napig több tucat nemzetközi vállalattal alakult ki beszállítói-, kereskedelmi partnerkapcsolat, és ezzel egyidejűleg az együttműködésekhez szükséges cégkultúra, jogi és idegen nyelvi infrastruktúra.

A Műszertechnika cégcsoport a Magyarországon jelenlevő nemzetközi vállalatokkal a kereskedelmi partnerségen túlmutató együttműködési lehetőségeket is keresett. A nagyobb kölcsönös elkötelezettség jegyében vegyesvállalati partnerünk volt Magyarországon több nagy multinacionális cég.

A holding mai struktúrája 2001-ben alakult ki, egymástól teljesen függetlenül kezelve az infokommunikációs vállalatokat, a gyártási tevékenységet, a pénzügyi szolgáltatásokat, illetve az ingatlan portfólióhasznosítással és üzemeltetéssel foglalkozó vállalatokat.

A vállalatcsoport cégfilozófiája összecseng az elmúlt közel 40 év történéseivel: több lábon állás, minden egyes vállalkozás önmagában történő megítélése és jövedelmezőségének biztosítása, valamint folytonos növekedés mind cégeken belül, mind új tevékenységek beindítása révén.

Több tranzakció jelentősen megváltoztatta a cégcsoport tevékenységét. 2007-ben megvásárlásra került az IKARUSBUS Zrt. az olasz IVECO-FIAT csoporttól. Ugyanebben az évben eladásra került a Műszertechnika tulajdonában álló INFOCOM csoport.

Továbbá az elmúlt években IKARUS autóbuszgyártás önállósult, és független vállalatcsoportként működik tovább.

Az ingatlan portfólió egy budapesti, Szugló utcai irodaházzal bővült.

Továbbá 2021-ben Társaságunk több új gyártási és fejlesztési projektet indított az elektromobilitás területén.

0
tagvállalat
> 0
dolgozói létszám
> 0 Mrd Ft
árbevétel
> 0 M Ft
beruházások